Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.
Taukoja työuralla? Näin ne vaikuttavat eläkekertymääsi
Kuinka paljon opintojen jälkeinen välivuosi, lasten saaminen, ulkomaille muuttaminen tai sairastuminen vähentävät tulevaa eläkettäsi? Entä vaikuttaako joku enemmän kuin toinen, ja onko ajoituksella väliä eläkekertymän näkökulmasta?
Taukoja työuralla? Näin ne vaikuttavat eläkekertymääsiSaavatko yrittäjät vihdoin yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajat?
Sosiaali- ja terveysministeriö asetti tänään Jukka Rantalan selvityshenkilöksi kartoittamaan yrittäjien eläkejärjestelmän kehittämistarpeita. Selvityksestä on kirjaus pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmassa ja nyt selvitys käynnistyy.
Yrittäjä, näin vähennät YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa
YEL-vakuutusmaksut voivat olla yrittäjälle iso menoerä. Onneksi maksetut maksut voi kuitenkin vähentää verotuksessa, jolloin tosiasiallista maksettavaa jää vähemmän. Ja mitä suuremmat vakuutusmaksut, sitä pienempi tosiasiallinen maksuprosentti. Lue alta, miten vähennyksen voi missäkin tilanteessa tehdä.
Miksi huolehtia omasta eläkkeestä - nostalgiamatka oman työeläkeotteen äärellä
Meidän kaikkien on syytä tarkkailla eläkekertymäämme, ettei eläkkeelle jäädessä tule ikävää yllätystä: tuleva eläke onkin ihan muuta kuin mitä mielikuvissasi odotit. Tartuin toimeen itsekin, ja se mitä luulin tylsäksi tehtäväksi, osoittautui sydäntä lämmittäväksi nostalgiamatkaksi omaan työhistoriaani.
Lisää artikkeleja
Sujuva työ tuo vetovoimaa – mistä löytyvät kehittämisen työkalut?
Yritykset reagoivat toimintaympäristön muutoksiin kehittämällä toimintaansa. Haastavinakin aikoina ne haluavat houkutella hyviä työntekijöitä ja pitää heistä myös kiinni. Miten voi kehittää työtä vastuullisesti samalla työntekijät huomioiden? Olisiko ergonomiasta ratkaisuksi?
Sujuva työ tuo vetovoimaa – mistä löytyvät kehittämisen työkalut?Hyvien uutisten päivä – viestinnän tyylillä on merkitystä
Kielteiset uutiset herättävät huomiomme, päätyvät mediaan herkemmin ja saavat enemmän klikkejä. Tämänkin uhalla kirjoitan blogipostauksen, jossa käännän viimeaikojen uutisoituja tutkimustuloksia toisinpäin positiivisiksi. Katsotaan, ropiseeko lukukertoja.
Hyvien uutisten päivä – viestinnän tyylillä on merkitystäMiksi Z-sukupolven kannattaisi kiinnostua tulevista eläkkeistä?
Ennen kesätyötäni Ilmarisella käsitykseni suomalaisesta eläkejärjestelmästä oli aika klassinen. Silloin harvoin, kun olin miettinyt eläkettä, ajatukseni olivat suunnilleen tällaisia: eläkkeelle en pääse ikinä ja eläkettä minulle ei riitäkään. Jo nyt nykyisille suurien ikäluokkien eläkeläisille maksetaan eläkkeet tämän päivän työntekijöiden palkoista.
Miksi Z-sukupolven kannattaisi kiinnostua tulevista eläkkeistä?Iästä on todellakin tehtävä isompi numero
Keskustelu ikääntyneiden asemasta työelämässä käy kuumana. Nykyään puolet konkareista jää eläkkeelle heti, kun se on mahdollista. Itse kuulun siihen toiseen puoleen, joka jatkaa työssä alimman vanhuuseläkeiän jälkeenkin. Ratkaisu oli minulle itsestään selvä, vaikka ei ongelmaton. Löysinkö suurimman ikärasistin sittenkin peilistä?
Iästä on todellakin tehtävä isompi numeroTyöperäinen maahanmuutto haastaa työnantajia – avuksi webinaarisarja
Globaali työvoiman liikkuvuus yli kansainvälisten rajojen on lisääntynyt. Pääasiallinen syy tähän on hybridi- ja etätyön räjähdysmäinen kasvu. Muutokset työnteon luonteessa haastavat perinteitä ja vaativat organisaatioilta uudenlaista osaamista muun muassa teknologiassa, lainsäädännössä, verotuksessa ja perheasioissa. Digitalisaation myötä monia työtehtäviä voi nykyisin hoitaa olinpaikasta riippumatta. Vielä vuosituhannen alussa ulkomaantyöllä tarkoitettiin lähinnä parin vuoden työkomennuksia ulkomailla.
Työperäinen maahanmuutto haastaa työnantajia – avuksi webinaarisarjaPidä silmällä eläkekertymääsi – erityisesti elämänmuutoksissa
Omakohtainen kokemukseni on, että kavereitten kanssa jutustelu eli henkilökohtainen suositus on varmin keino saada ihmiset pohtimaan hetkeksi omaa eläkekertymäänsä, eläkevuosiaan ja tutustumaan työeläkeotteeseensa.
Pidä silmällä eläkekertymääsi – erityisesti elämänmuutoksissaEnää ei voi toimia niin kuin ennen – kiertotalouden vauhti kasvaa
”Maailma muuttuu Eskosein”, tätä hokemaa olemme saaneet kuulla aina silloin tällöin. Lausahdusta voisi pitää nykyään myös kiinteistö- ja rakennusalan mottona, kun vastuulliset toimintatavat ovat yleistyneet. Vastuullisesta rakennuttamisesta on tullut meille normaalia toimintaa, eikä vanhaan ole enää paluuta.
Enää ei voi toimia niin kuin ennen – kiertotalouden vauhti kasvaaOmistajana voimme ja haluamme vaikuttaa
Ilmarinen on merkittävä omistaja. Kun julkisuuteen nousee eri yhtiöitä koskevia epäkohtia, keskustellaan usein myös omistajien vastuusta. Miksi omistaja ei tee mitään? Kyllä me teemme, ja vastuullisuus on olennainen tekijä sijoituspäätöksiä tehdessämme ja omistajana toimiessamme.
Omistajana voimme ja haluamme vaikuttaaKiinteistömarkkinat ovat muutoksessa – Tilat tiivistyvät ja sijainti ratkaisee
Suomalainen kiinteistömarkkina on elänyt turbulenssissa viimeiset vuodet. Pandemia karkotti työntekijät toimistoista, inflaation sekä korkojen kasvu hyydyttivät asuntomarkkinan ja rakentaminen väheni kysynnän hiipuessa. Suomessa rakentamisen alamäki on ollut euroalueen synkimpiä. Vihdoin kuitenkin näkyy valoa tunnelissa.
Kiinteistömarkkinat ovat muutoksessa – Tilat tiivistyvät ja sijainti ratkaisee