Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.

Mitä vakuutuksia yrittäjänä tarvitsen?
Yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen liittyy paljon uuden opettelua lähtien siitä, mitkä kaikki yrittäjän vakuutuksista ovat pakollisia. Vakuutusten on nimittäin syytä olla kunnossa, kun yritystoiminta alkaa.
Mitä vakuutuksia yrittäjänä tarvitsen?
Lopeta tikanheitto: yhteistyösuunnitelma tuo ryhtiä työkykyjohtamiseen
Kun menot jatkuvasti kasvavat, korostuu kustannustehokkuuden merkitys entisestään. Vaikka organisaatioiden suuntaviivat ja valinnat perustuvat liiketoimintastrategiaan, työkykyjohtamisen toimenpiteet toteutetaan usein ilman selkeää suunnitelmaa – ikään kuin tikanheittoa sokkona. Toivotaan, että edes jokin tikka osuisi maalitauluun.

Neuromoninaisuuden huomioiminen lisää hyvinvointia ja tuottavuutta
Neuromoninaisuus kuvaa ihmisten erilaisia kognitiivisia toimintatapoja. Koko väestömme sijoittuu neurodiversiteetin spektrille, jossa noin 70–80 prosenttia on neurotyypillisiä ja noin 20 prosenttia kuuluu neuroepätyypilliseen vähemmistöön. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi ADHD- ja autismikirjon henkilöt, dyslektikot ja muut erityispiirteitä omaavat yksilöt. Neuromoninaisuudella on oma vaikutuksensa myös työntekoomme, ja siihen miten osaamme toimia erilaisten ihmisten kanssa.

Työ voi kuormittaa kehoa ja lyhentää työuria – mutta sen ei tarvitsisi
Huomattava osa suomalaisista tekee fyysisesti raskasta työtä. He huolehtivat, että kauppojen hyllyissä on tavaraa ja toimittavat ne halutessamme kotiovellemme. He hoitavat vanhukset ja sairaat. He rakentavat meille taloja, siltoja ja teitä. Olemmeko unohtaneet, että näitä töitä keventämällä voimme pidentää työuria?
Lisää artikkeleja

Hyvä vai paha yrittäjän YEL?
Väittely yrittäjän eläkelain (YEL) mukaisesta työtulosta roihuaa ajoittain kuumana. Totuutta voi keskusteluissa olla vaikeaa erottaa tarusta. Yhdestä asiasta ei kuitenkaan päästä yli eikä ympäri: yrittäjän on vakuutettava tuleva eläketurvansa kuten työntekijänkin. Vakuutusmaksuja maksamalla yrittäjä kartuttaa omaa perus- ja sosiaaliturvaansa elämän välillä yllätyksellistenkin käänteiden varalta.
Hyvä vai paha yrittäjän YEL?
Unohtuiko työkykyjohtamisesta työ?
Työn henkinen kuormittavuus ja työikäisten mielenterveysongelmat haastavat työpaikkoja. Paine ongelmien ratkomiseen ja ennaltaehkäisyn kehittämiseen on kova. Työntekijää halutaan tukea heti ongelmien ilmetessä mm. liittämällä lyhytterapia ja matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut työterveyshuoltoon.
Unohtuiko työkykyjohtamisesta työ?
Mielenterveyden sairaudet uhkaavat työkykyä kaikilla toimialoilla
Pysyvien työkyvyttömyyseläkkeiden lääketieteelliset syyt vaihtelevat merkittävästi toimialojen välillä. Ilmarisen työkyvyttömyyseläkeindeksi auttaa tulkitsemaan näitä eroja. Kun ymmärrämme työkyvyttömyyden syitä ja toimialojen välisiä eroja paremmin, voimme myös kehittää työkykyjohtamisesta vaikuttavampaa.
Mielenterveyden sairaudet uhkaavat työkykyä kaikilla toimialoilla
Monimuotoinen työyhteisö on arvovalinta ja voimavara
Monimuotoisessa yhteisössä hyväksytään erilaisuus ja arvostetaan sitä. Työelämän monimuotoisuuteen liittyy vahvasti myös inklusiivisuus ja tasa-arvoisuus. IKEAlle monimuotoisuus on tärkeä osa työyhteisöä ja -arkea. Työporukkaan on helppo tulla mukaan ja kaikkien ääni kuuluu.
Monimuotoinen työyhteisö on arvovalinta ja voimavara
Aiheuttaako lomalta paluu painajaisia? Näillä vinkeillä palaat töihin sujuvasti
Kesäloma on monelle vuoden kohokohta. Loma palkitsee ja antaa energiaa töissä jaksamiseen. Aina lomalta paluu ei kuitenkaan suju helposti eikä otetta töihin tahdo löytyä. Raju lasku arkeen on onneksi vältettävissä yksinkertaisilla ohjeilla.
Aiheuttaako lomalta paluu painajaisia? Näillä vinkeillä palaat töihin sujuvasti
Työnantaja, opasta nuorta työelämän perusasioissa
Uusi työntekijä, kuten esimerkiksi ensimmäistä kesäänsä työssä viettävä nuori, pääsee parhaiten sisään työelämään, kun perehdytät hänet huolellisesti työtehtäviinsä. Yhtä lailla häntä kannattaa opastaa myös työelämää koskevissa perusasioissa.
Työnantaja, opasta nuorta työelämän perusasioissa
Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?
Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Ilmastonmuutoksen vaikutuksia tulisi ymmärtää paremmin työelämässä
Ilmastonmuutos vaikuttaa kielteisesti luontoon, ympäristöön ja ihmisiin ympäri maailmaa jo nyt. Se heijastuu myös työelämään, työn tuottavuuteen ja työkykyyn – Suomessakin.
Ilmastonmuutoksen vaikutuksia tulisi ymmärtää paremmin työelämässä
Milloin ja miten työtön pääsee eläkkeelle?
Oletko jo lähellä eläkeikääsi, mutta sait ikävän uutisen työsuhteesi päättymisestä, tai oletko ollut jo pidempään työttömänä? Kasasimme tietopaketin siitä, miten katkot työuralla tai työuran päättyminen odotettua aiemmin vaikuttavat eläkkeeseesi. Työttömänä voit jäädä eläkkeelle samoilla ehdoilla kuin työntekijänä eli kun eläkeikäsi tulee täyteen.
Milloin ja miten työtön pääsee eläkkeelle?