Artikkelit

Vaikutamme yhdessä muiden sijoittajien kanssa

Aktiivisena omistajana vaikutamme sijoituskohteisiimme paitsi itsenäisesti, myös yhdessä muiden sijoittajien kanssa tai osana laajempaa sijoittajaryhmää.

Vaikuttamalla yhdessä muiden sijoittajien kanssa saamme vaikuttamistyölle enemmän painoarvoa. Tavoitteemme on edistää yritysten vastuullisuutta sekä ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun että taloudellisen vastuun näkökulmasta.

Näissä vaikuttamisaloitteissa ja sijoittajayhteisöissä olemme mukana

NEC eli The Nordic Engagement Cooperation on pohjoismaisten eläkesijoittajien vaikuttamiseen keskittyvä verkosto. Ilmarinen on siinä aktiivisesti mukana. Voit lukea NEC:n vuosiraportit tästä

CA 100+ eli Climate Action 100+ -vaikuttamisaloite (climateaction100.org) on sijoittajavetoinen aloite, joka pyrkii varmistamaan, että maailman suurimmat hiilidioksidipäästäjät tekevät tarvittavat toimet ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

Nature Action 100 (natureaction100.org) on ensimmäinen maailmanlaajuinen sijoittajien sitouttamisaloite, jolla puututaan kiireelliseen luonnonkriisiin ja luonnon monimuotoisuuden häviämiseen ympäri maailmaa.

IAHR eli Investor Alliance for Human Rights (investorsforhumanrights.org) on sijoittajien yhteisö, joka puolustaa ihmisoikeuksia.

PAII eli Paris Aligned Investment Initiative (parisalignedinvestment.org) on tällä hetkellä noin 60 suuren kansainvälisen sijoittajan aloite. Sen jäsenet eri puolilta maailmaa ovat sitoutuneet tavoittelemaan sijoitustensa hiilineutraaliutta viimeistään vuoteen 2050 mennessä.

Kestävän purkamisen Green Deal -sopimus (rakli.fi). Sen päätavoite on lisätä purkumateriaalien kierrättämistä ja uudelleenkäyttöä.

CDP eli Carbon Disclosure Project (cdp.net) vetää maailmanlaajuista raportointijärjestelmää, jolla sijoittajat, yhtiöt, kaupungit, valtiot ja alueet voivat hallita vaikutuksiaan ympäristöön.

CLC eli Climate Leadership Coalition (clc.fi) on suomalaisten yhtiöiden ja Sitran vuonna 2014 perustama yhteisö. Se auttaa jäseniään entistä vahvemmiksi ilmastojohtajiksi tunnistamalla ja tuomalla esiin parhaita globaaleja käytäntöjä ja strategioita ja osallistumalla ilmastotyöhön pohjoismaissa, EU:ssa ja maailmanlaajuisesti.

Finanssiala ry (finanssiala.fi) on Suomen finanssialan edunvalvontajärjestö, joka vaikuttaa myös kestävyysasioihin.

FIBS eli Finnish Business & Society (fibsry.fi) on suomalainen yritysvastuuverkosto, jonka tarkoitus on vauhdittaa vastuullisuuden tekijöitä kohti kestävämpää maailmaa.

FINSIF eli Suomen vastuullisen sijoittamisen foorumi (fisif.fi) edistää vastuullista sijoittamista Suomessa.

Pääomasijoittajat ry (paaomasijoittajat.fi) on suomalainen pääomasijoitusalan vaikuttajajärjestö.

SBAI eli Standards Board for Alternative Investments (sbai.org) on vaihtoehtoisten sijoitusten standardeja asettava toimija. 

FIGBC eli Green Building Council Finland (figbc.fi) on kestävän rakentamisen järjestö. Sen tavoite on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. FIGBC kuuluu kansainväliseen WorldGBC:hen.

IIGCC eli The Institutional Investors Group on Climate Change (iigcc.org) on eurooppalaisten sijoittajien yhteistyöelin, joka pyrkii edistämään sijoittajien ilmastotoimia.

PAAO eli Paris Aligned Asset Owners on globaali yhteisö IIGCC-yhteisön alla. Se on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin.

PRI eli Principles for Responsible Investment (unpri.org) on YK:n tukema kansainvälinen sijoittajien verkosto.

TNFD Forum (tnfd.global) on neuvoa-antava toimielin, joka tarjoaa asiantuntuemusta luontoriskien hallintaan.

Lue lisää:

Mitä pidit jutusta?
Lisää tätä!
Peruskauraa
En ymmärrä
Ei kiinnosta

Lisää aiheesta

Artikkelit 28.4.2025

Neuromoninaisuuden huomioiminen lisää hyvinvointia ja tuottavuutta

Neuromoninaisuus kuvaa ihmisten erilaisia kognitiivisia toimintatapoja. Koko väestömme sijoittuu neurodiversiteetin spektrille, jossa noin 70–80 prosenttia on neurotyypillisiä ja noin 20 prosenttia kuuluu neuroepätyypilliseen vähemmistöön. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi ADHD- ja autismikirjon henkilöt, dyslektikot ja muut erityispiirteitä omaavat yksilöt. Neuromoninaisuudella on oma vaikutuksensa myös työntekoomme, ja siihen miten osaamme toimia erilaisten ihmisten kanssa.

Neuromoninaisuuden huomioiminen lisää hyvinvointia ja tuottavuutta

Artikkelit 9.4.2025

Mikä ihmeen vakuutuspalkka?

Vakuutuspalkka tarkoittaa palkkaa, joka määritellään ulkomailla työskentelevälle työntekijälle. Se takaa, että työntekijä saa Suomen tasoa vastaavan työeläkkeen, vaikka työskentelisi maailman toisella puolella.

Mikä ihmeen vakuutuspalkka?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita