Aika tarkastaa oma työeläkeotteesi!
Työeläkeote päivittyy kuukausittain. On omalla vastuullasi tarkastaa se säännöllisesti. Tuleva eläkkeesi nimittäin perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin.
Tärkeintä on tarkastaa oma työeläkeote etenkin niinä vuosina, jolloin työuralla tapahtuu muutoksia tai siinä on katkoja.
Omalta työeläkeotteeltasi voit tarkistaa, mistä kaikista työsuhteista eläkettä on ehtinyt kertyä ja kuinka paljon. Lue lisää työeläkeotteesta
Jokainen elämäsi aikana ansaitsemasi euro kasvattaa työeläkettäsi. Eläkettä kertyy bruttopalkastasi tai yrittäjänä YEL-työtulostasi. Eläkettä voi kertyä myös, kun opiskelet tai saat sosiaalietuuksia. Eläkkeesi kasvaa 1,5 prosenttia vuodessa.
Lue lisää eläkkeen kertymisestä
Monta reittiä työeläkekertymälle – valitse itsellesi sopivin!
Omaan eläketietoosi ja työeläkeotteellesi pääset nykyisin montaa eri reittiä. Valitse niistä omaan arkeesi sopivin. OmaEläke-palvelun lisäksi pääset työeläkeotteellesi työeläke.fi:ssä (etk.fi), OP:n mobiilipankkisovelluksesta tai jos käytät Suomi.fi Viestit-palvelua, otteesi ohjautuu sinne.
Tarkastamalla työeläkeotteesi verkossa autat samalla meitä säästämään luontoa ja yhteisiä eläkevaroja, kun monen sivun mittaista työeläkeotetta ei tarvitse tulostaa, kuorittaa ja postittaa. Säästyt itse myös paperin arkistoinnilta tai tietoturvalliselta kierrätykseltä.
Työeläkeotteen postittamisväli muuttui 2024
Vuoden 2024 alussa astui voimaan muutos työeläkeotteen postitusvälissä. Ote lähetetään postitse jatkossa kolmen vuoden kuluttua siitä, kun se on viimeksi lähetetty tai kun ote on viimeksi katsottu verkossa.
Aiemmin paperipostin piiristä karsiutuivat vain saman vuoden aikana otteensa verkosta katsoneet. Heti seuraavana vuonna saattoi siis postiluukusta tipahtaa paperinen työeläkeote.
Lue lisää
Eläkekertymä on osa omaa talouttasi – nyt myös OP-mobiilin kautta
Lue myös
Lisää aiheesta
Yrittäjä, näin YEL-vakuutus vaikuttaa sosiaaliturvaasi
Oletko yrittäjä? Haluatko tuntea oman sosiaaliturvasi paremmin? Olet luultavasti kuullut, että yrittäjän sosiaaliturvan perusta on YEL-työtulo – mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Lue alta, miten YEL vaikuttaa sinun perusturvaasi.
Canonilla arvostetaan konkareita – jatkuva oppiminen pitää työkykyä yllä
Canon on Japanissa vuonna 1937 perustettu globaali teknologiayritys. Suomessa Canon on toiminut 1980-luvun alusta lähtien. Lähes yhtä kauan yhtiössä työskennellyt Harry Heinonen on pysynyt mukana alan kehityksessä jatkuvan koulutuksen avulla. Canonilla suunnitelmallinen työkykyjohtaminen tukeekin työssä jatkamista. Hyvä työ näkyy myös yrityksen maksuluokassa.
Eläkeaikeet osaksi kahvipöytäkeskusteluja – näin se tehtiin BRP:llä
Eläkeikää lähestyviä on työpaikalla paljon, mutta eläkeaikeista keskustellaan vähän. Kuulostaako tutulta? Lue, miten eläköityminen saatiin BRP:llä osaksi arjen keskusteluja ja miten heillä tuetaan pitkiä työuria.