Artikkelit

Aika tarkastaa oma työeläkeotteesi!

Työeläkeote päivittyy kuukausittain. On omalla vastuullasi tarkastaa se säännöllisesti. Tuleva eläkkeesi nimittäin perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin.

Tärkeintä on tarkastaa oma työeläkeote etenkin niinä vuosina, jolloin työuralla tapahtuu muutoksia tai siinä on katkoja.

Omalta työeläkeotteeltasi voit tarkistaa, mistä kaikista työsuhteista eläkettä on ehtinyt kertyä ja kuinka paljon. Lue lisää työeläkeotteesta

Jokainen elämäsi aikana ansaitsemasi euro kasvattaa työeläkettäsi. Eläkettä kertyy bruttopalkastasi tai yrittäjänä YEL-työtulostasi. Eläkettä voi kertyä myös, kun opiskelet tai saat sosiaalietuuksia. Eläkkeesi kasvaa 1,5 prosenttia vuodessa.

Lue lisää eläkkeen kertymisestä

Monta reittiä työeläkekertymälle – valitse itsellesi sopivin!

Omaan eläketietoosi ja työeläkeotteellesi pääset nykyisin montaa eri reittiä. Valitse niistä omaan arkeesi sopivin. OmaEläke-palvelun lisäksi pääset työeläkeotteellesi työeläke.fi:ssä (etk.fi), OP:n mobiilipankkisovelluksesta tai jos käytät Suomi.fi Viestit-palvelua, otteesi ohjautuu sinne.

Tarkastamalla työeläkeotteesi verkossa autat samalla meitä säästämään luontoa ja yhteisiä eläkevaroja, kun monen sivun mittaista työeläkeotetta ei tarvitse tulostaa, kuorittaa ja postittaa. Säästyt itse myös paperin arkistoinnilta tai tietoturvalliselta kierrätykseltä.  

Työeläkeotteen postittamisväli muuttui 2024

Vuoden 2024 alussa astui voimaan muutos työeläkeotteen postitusvälissä. Ote lähetetään postitse jatkossa kolmen vuoden kuluttua siitä, kun se on viimeksi lähetetty tai kun ote on viimeksi katsottu verkossa.

Aiemmin paperipostin piiristä karsiutuivat vain saman vuoden aikana otteensa verkosta katsoneet. Heti seuraavana vuonna saattoi siis postiluukusta tipahtaa paperinen työeläkeote.

Lue lisää

Eläkekertymä on osa omaa talouttasi – nyt myös OP-mobiilin kautta

Lue myös

Työeläkeote tarkistetaan yhä useammin verkossa (etk.fi)

Lisää aiheesta

Artikkelit 2.7.2024

Oletko uusi työelämässä? Lue tärkeät tärpit

Kesätyöntekijät ovat parhaillaan työn touhussa työpaikoilla. Tärkeintä on tietenkin perehdyttää uusi tekijä työhön, mutta on muutakin, mistä työelämän tulokkaan on hyvä tietää.

Oletko uusi työelämässä? Lue tärkeät tärpit

Artikkelit 4.6.2024

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Oletko palkkaamassa ulkomaalaisen työntekijän Suomeen tai lähettämässä työntekijäsi Suomesta töihin ulkomaille? Työnantajana sinun on huolehdittava työntekijöittesi työeläkevakuuttamisesta riippumatta siitä, missä maassa he työskentelevät tai kauanko työsuhde kestää.

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Artikkelit 3.6.2024

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa luottamukseen perustuvaa työyhteisön ja organisaation toimintakulttuuria, jossa jokainen työntekijä kokee itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi. Se tarkoittaa myös keskusteluilmapiiriä, jossa eriäviä mielipiteitä osataan käsitellä rakentavasti ja henkilökohtaisuuksiin menemättä. Miten psykologisesti turvallinen ilmapiiri rakennetaan työpaikalle? Entä mitä se vaatii johdolta, esihenkilöiltä ja työntekijöiltä?

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita