Artikkelit

Miten tulevaisuuden työkykyä johdetaan?

Millaisia ovat työkykyjohtamisen parhaat käytännöt ja miten ne saa osaksi arjen johtamista? Uusimmassa Ajankohtainen huominen -lähetyksessä aiheesta keskustelevat Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto.

– Työkykyjohtamista ei pitäisi nähdä irrallisena asiana, vaan osana koko organisaation johtamista. Kun puhumme ihmisistä, asiakkaista ja liiketoiminnasta samassa lauseessa ja saman pöydän ääressä, olemme oikeiden asioiden äärellä, Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari kuvailee.

– Meidän pitäisi ajatella työtä, ihmistä ja hyvinvointia kokonaisuutena. Eivät ne ole pois toisiltaan. Hyvinvoiva ihminen on hyvinvoiva niin työssä kuin kotona, Jaakonsaari jatkaa.

– Työn pitäisi olla oikeastaan hyväksi meille, kun olosuhteet ovat kunnossa, Simo Levanto täydentää.

Kenen vastuulla tämä sitten on?

– Työpaikoilla pitää huolehtia siitä, että edellytykset ovat kunnossa. Pitää mahdollistaa se, että ihminen voi voida hyvin. Mutta lopultahan vastuu on kaikilla meillä itsellämme. Työpaikoilla luodaan edellytykset, mutta meidän pitää osata yksilönä hyödyntää tarjottuja mahdollisuuksia, Jaakonsaari sanoo.

Solitan Terhi Jaakonsaari oli yksi Ilmarisen Tulevaisuuden laboratorio -projektin osallistujista. Tulevaisuuden laboratoriossa Ilmarisen ja sen asiakasyritysten asiantuntijat tarkastelivat työkykyjohtamisen hyviä käytäntöjä ja sitä, miten ne on saatu osaksi arjen johtamista.

Katso video 

Lue lisää: 

Lisää aiheesta

Artikkelit 2.7.2024

Oletko uusi työelämässä? Lue tärkeät tärpit

Kesätyöntekijät ovat parhaillaan työn touhussa työpaikoilla. Tärkeintä on tietenkin perehdyttää uusi tekijä työhön, mutta on muutakin, mistä työelämän tulokkaan on hyvä tietää.

Oletko uusi työelämässä? Lue tärkeät tärpit

Artikkelit 4.6.2024

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Oletko palkkaamassa ulkomaalaisen työntekijän Suomeen tai lähettämässä työntekijäsi Suomesta töihin ulkomaille? Työnantajana sinun on huolehdittava työntekijöittesi työeläkevakuuttamisesta riippumatta siitä, missä maassa he työskentelevät tai kauanko työsuhde kestää.

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Artikkelit 3.6.2024

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa luottamukseen perustuvaa työyhteisön ja organisaation toimintakulttuuria, jossa jokainen työntekijä kokee itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi. Se tarkoittaa myös keskusteluilmapiiriä, jossa eriäviä mielipiteitä osataan käsitellä rakentavasti ja henkilökohtaisuuksiin menemättä. Miten psykologisesti turvallinen ilmapiiri rakennetaan työpaikalle? Entä mitä se vaatii johdolta, esihenkilöiltä ja työntekijöiltä?

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita