Millainen on Ilmarisen pilvimatka?
Ilmarinen teki strategisen valinnan ja päätöksen hyödyntää enemmän pilvipalveluita kolmisen vuotta sitten. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Miten asiakkaamme hyötyvät? Entä millaisia ovat Ilmarisen kehittämisen mallit ja mitä uutta oppia pilvimatka on tuonut? Näitä näkökulmia pohtivat videossa asiantuntijamme arkkitehtuuri ja tietoturva -osastoa johtava Teijo Peltoniemi ja johtava tekninen asiantuntija Sami Keskinen.
Ilmarisen kehittäminen lähtee aina asiakkaiden tarpeista ja se on hyvin liiketoimintavetoista. Pilvipalvelujen avulla asiakkaat pääsevät käyttämään entistä luotettavampia, skaalautuvampia, turvallisempia ja kustannustehokkaampia digitaalisia palveluita. Tuomme niitä asiakkaiden käyttöön erilaisten digitaalisten kanavien kautta ja monet palvelut toimivat pilvialustalla.
Sami Keskinen on pitkän linjan osaaja pilvipalveluissa. Onko Ilmarisen pilvimatka tuonut vielä uutta osaamista?
– Pilvipalveluiden parissa oppii koko ajan uutta ja se on myös välttämätöntä. Kehitys on niin vauhdikasta, että siinä joutuu koko ajan olemaan ajan hermolla ja opiskelemaan uusia asioita laaja-alaisesti. Itseään todella pääsee kehittämään. Heti saa myös soveltaa oppeja käytäntöön. Työskentelyssä korostuu vahvasti merkityksellisyys ja vastuullisuus yhteiskunnan toiminnan ja asiakkaiden kannalta.
Kehitystä tehdään Ilmarisessa liiketoimintavetoisesti moniosaajatiimeissä, joissa on mukana osaamista niin liiketoiminnan kuin teknologian ja kehittämisen puolelta. Yhteistyö on vahvaa. Opitaan toisiltaan, sparrataan ja haastetaan toinen toistaan.
Ilmarisen tapaan kehittää kuuluu myös Cloud Center of Excellence. Pilviosaamiskeskus ei pelkästään tue ja tarjoa apua pilveen liittyvissä asioissa, vaan myös laajemmin tukee liiketoimintaa ja kehitystä muissakin kuin pilveen liittyvissä teknologisissa asioissa ja valinnoissa.
Videossa Ilmarisen osastonjohtaja Teijo Peltoniemi, Digital Transformation & Cyber Security ja johtava tekninen asiantuntija Sami Keskinen keskustelevat Ilmarisen pilvimatkasta.
Lue lisää
Lisää aiheesta
Pitopalveluyrittäjästä nuoriso-ohjaajaksi – ammatillinen kuntoutus on vaihtoehto myös yrittäjälle
Miten jatkaa eteenpäin, kun terveysongelmat tulevat yrittäjyyden tielle? Sanna Leppämäki suuntasi rohkeasti uudelle alalle, kun työkyky ei enää riittänyt pitopalveluyrittäjän työhön.
Osa-aikaisen yrittäjän YEL-maksut
Lakisääteinen YEL-vakuutus turvaa myös osa-aikaisen yrittäjän tulevaa eläkettä. Tarvitset sen, jos työsi hinta eli työpanoksesi arvo ylittää vakuuttamisen alarajan ja myös muut vakuuttamisen ehdot täyttyvät. YEL-maksut ovat noin neljännes työtulostasi. Vaikka vakuuttamisen hinta mietityttäisi, ota vakuutus ajoissa, jottei YEL-maksu tule maksettavaksesi jälkikäteen korkojen kera.
Kilometrikisa innosti liikkumaan aktiivisesti
Kilometrikisa sai jälleen ilmarislaiset liikkumaan ja parantamaan työkykyään polkemalla, jopa aikaisempia vuosia enemmän. Teimmekin Kilometrikisassa tänä vuonna huipputuloksen!