Ihmiset pöydän äärellä, piirretty kuvituskuva.
Artikkelit

Työkykyjohtamisen teemat 2020 – tutustu ja hyödynnä

Ilmarisen työkykyjohtamisen teemat tarjoavat tietoa, asiantuntemusta ja työkaluja työkyvyn johtamiseen. Tutustu vuoden 2020 teemoihin ja hyödynnä työpaikan arjessa.

– Tavoitteena on tarjota asiakkaillemme hyödyllistä tietoa ja konkreettisia työkaluja pitkin vuotta – entistä selkeämpinä ja helposti työpaikan arkeen vietävinä kokonaisuuksina, Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen sanoo.

Ilmarisen työkykyjohtamisen vuosi keskittyy tänä vuonna erityisesti neljään teemaan: vaikuttavaan työkykyjohtamiseen, toimivaan yhteistyöhön, esimiehen rooliin työkykyjohtamisessa sekä työkyvyn vahvistamiseen. 

Tietoa ja asiantuntemusta työkykyriskien hallintaan

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä teemana on vaikuttava työkykyjohtaminen ja toisella neljänneksellä toimiva yhteistyö.

– Keskitymme alkuvuoden aikana erityisesti työkyvyn kartoittamiseen, tavoitteiden asettamiseen, toimenpiteisiin sekä seurantaan. Tiivis yhteistyö työterveyshuollon kanssa on tärkeässä roolissa työkykyjohtamisessa, ja muun muassa tätä teemaa käsittelemme toisella kvartaalilla.  

Kolmannen vuosineljänneksen teemana on esimies ja työkykyjohtaminen. Luvassa on hyviä käytäntöjä muun muassa varhaiseen välittämiseen ja puheeksi ottamiseen sekä tietoa muokatun työn mahdollisuuksista. 

Loppuvuodesta teemana on työkyvyn vahvistaminen.

– Mielenterveyden haasteet sekä tuki- ja liikuntaelinten sairaudet vaikuttavat yhä useamman työkykyyn. Mitä keinoja on työkyvyn vahvistamiseksi? Mikä on yksilön vastuu, entä miten työpaikalla voidaan tukea työkykyä? Muun muassa näitä aiheita käsittelemme loppuvuodesta, Halonen sanoo. 

Työkykyjohtamisen eri teemoista löytyy mm. verkkokursseja, oppaita, koulutuksia ja seminaareja arjen tekemisen tueksi. Luvassa on myös kiinnostavia asiantuntijapuheenvuoroja ja blogikirjoituksia. Uusia sisältöjä julkaistaan pitkin vuotta. 

Suunnitelmallisesti kohti tavoitteita

Työkykyjohtamisen vaikuttavuus ja tulokset syntyvät systemaattisen ja suunnitelmallisen tekemisen myötä.

– On hyvä, että työpaikoilla on alettu kiinnittää entistä enemmän huomioita henkilöstön työkykyyn ja työssä jatkamiseen. Työkykyjohtaminen vaatii suunnitelmallisuutta, tahtoa, resursseja ja yhteistyötä. Tiivis yhteistyö työterveyshuollon kanssa on merkittävässä roolissa. Mitä varhaisemmassa vaiheessa työkyvyn haasteisiin puututaan, sitä todennäköisemmin mahdollinen työkykyongelma saadaan taklattua, Halonen painottaa.   

Tutustu:

Lisää aiheesta

Artikkelit 2.7.2024

Oletko uusi työelämässä? Lue tärkeät tärpit

Kesätyöntekijät ovat parhaillaan työn touhussa työpaikoilla. Tärkeintä on tietenkin perehdyttää uusi tekijä työhön, mutta on muutakin, mistä työelämän tulokkaan on hyvä tietää.

Oletko uusi työelämässä? Lue tärkeät tärpit

Artikkelit 4.6.2024

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Oletko palkkaamassa ulkomaalaisen työntekijän Suomeen tai lähettämässä työntekijäsi Suomesta töihin ulkomaille? Työnantajana sinun on huolehdittava työntekijöittesi työeläkevakuuttamisesta riippumatta siitä, missä maassa he työskentelevät tai kauanko työsuhde kestää.

Työnantaja, tiedätkö mihin maahan vakuutat työntekijäsi?

Artikkelit 3.6.2024

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa luottamukseen perustuvaa työyhteisön ja organisaation toimintakulttuuria, jossa jokainen työntekijä kokee itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi. Se tarkoittaa myös keskusteluilmapiiriä, jossa eriäviä mielipiteitä osataan käsitellä rakentavasti ja henkilökohtaisuuksiin menemättä. Miten psykologisesti turvallinen ilmapiiri rakennetaan työpaikalle? Entä mitä se vaatii johdolta, esihenkilöiltä ja työntekijöiltä?

Psykologinen turvallisuus – miten sitä voi vahvistaa?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita