
Työkykyjohtamisen vuosi – tutustu teemoihin ja hyödynnä arjessa
Ilmarisen työkykyjohtamisen teemat tarjoavat tietoa, työkaluja ja asiantuntemusta suunnitelmalliseen työkykyjohtamiseen. Tutustu teemoihin, poimi parhaat vinkit ja hyödynnä niitä arjessa.
– Haluamme tukea asiakkaitamme entistä paremmin työkyvyttömyysriskien hallinnassa. Työkykyjohtamisen vuosikello toimii suunnittelun tukena ja tarjoaa valmiin kattauksen keskeisistä työkykyyn ja henkilöstön hyvinvointiin vaikuttavista teemoista asiakkaidemme käyttöön, Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen kertoo.
Tavoitteena on tarjota asiakkaille hyödyllistä tietoa ja konkreettisia työkaluja pitkin vuotta – entistä selkeämpinä ja helposti arkeen vietävinä kokonaisuuksina.
Työkykyjohtamisen teemat rytmittävät vuotta
Työkykyjohtamisen vuosi rakentuu neljän teeman ympärille. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä teemana on työkyvyn vahvistaminen.
– Alkuvuodesta keskitymme muun muassa strategiseen työkyvyn johtamiseen, varhaiseen välittämiseen ja puheeksi ottamisen käytäntöihin. Tarjoamme vinkkejä myös vaikuttavasta työterveysyhteistyöstä sekä erilaisista ammatillisen kuntoutuksen keinoista, Halonen kuvailee.
Toisella neljänneksellä teemana on ihmisten johtaminen muuttuvassa työelämässä. Kolmannella kvartaalilla teemana on itsensä johtaminen. Vuoden viimeisen neljänneksen teema on yhtenä työyhteisönä.
Tietoa, työkaluja ja asiantuntemusta arkeen
Työkykyjohtamisen eri teemoista löytyy verkkokursseja, oppaita, valtakunnallisia valmennuksia, seminaareja sekä Ilmarisen olemassa olevia työkaluja arjen tekemisen tueksi. Luvassa on myös kiinnostavia asiantuntijapuheenvuoroja, blogikirjoituksia ja hyvää tukea niin operatiiviseen kuin strategiseenkin työkykyjohtamiseen. Uusia sisältöjä julkaistaan pitkin vuotta.
Suunnitelmallisesti kohti tavoitteita
Työkykyjohtamisen vaikuttavuus ja tulokset syntyvät siitä, että toiminta on systemaattista ja suunnitelmallista sekä lähtee jokaisen yrityksen omista tarpeista.
– Työkykyjohtaminen ei ole erillistä tekemistä, vaan sen tulisi olla kiinteä osa yrityksen strategista ja operatiivista johtamista. Uskon vahvasti, että hyvä tarpeista ja työkyvyn haasteista lähtevä vuosisuunnittelu on kaiken perusta ja tukee parhaiten vaikuttavaa tekemistä ja tavoitteisiin pääsemistä, Halonen jatkaa.
– Toivon, että vuosikello tarjoaa hyödyllistä tietoa ja oivalluksia työkykyjohtamiseen. Hyvinvoiva henkilöstö takaa tyytyväiset asiakkaat ja auttaa yritystä menestymään. Tervetuloa mukaan!
Katso video
Lisää aiheesta

Podcast-sarja kertoo mielenkiintoisia tarinoita Helsingin arvorakennuksista
Ilmarinen on niittänyt mainetta Helsingin ydinkeskustan upeiden arvorakennusten ylläpitäjänä. Arkkitehti Juhana Heikosen lennokkaaseen tyylin kertomat tarinat näiden rakennusten taustoista on nyt purkitettu podcasteiksi, joista ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tervetuloa mukaan matkalle rakennusten tarinoihin!

Lepakkoluolasta moderniksi toimitaloksi
Ilmarisen toimitilat sijaitsevat Ruoholahdessa osoitteessa Porkkalankatu 1. Toimitalo tunnetaan myös nimellä Lepakko. Tontilla aiemmin sijannut kiinteistö, eli alkuperäinen Lepakkoluola, valmistui varastoksi vuonna 1940. Nykypäivän Lepakko tarjoaa joustavat ja innovatiivisuutta tukevat toimitilat usealla yrityksille, joista yksi on Sofigate.

Neuromoninaisuuden huomioiminen lisää hyvinvointia ja tuottavuutta
Neuromoninaisuus kuvaa ihmisten erilaisia kognitiivisia toimintatapoja. Koko väestömme sijoittuu neurodiversiteetin spektrille, jossa noin 70–80 prosenttia on neurotyypillisiä ja noin 20 prosenttia kuuluu neuroepätyypilliseen vähemmistöön. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi ADHD- ja autismikirjon henkilöt, dyslektikot ja muut erityispiirteitä omaavat yksilöt. Neuromoninaisuudella on oma vaikutuksensa myös työntekoomme, ja siihen miten osaamme toimia erilaisten ihmisten kanssa.