Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.
Taukoja työuralla? Näin ne vaikuttavat eläkekertymääsi
Kuinka paljon opintojen jälkeinen välivuosi, lasten saaminen, ulkomaille muuttaminen tai sairastuminen vähentävät tulevaa eläkettäsi? Entä vaikuttaako joku enemmän kuin toinen, ja onko ajoituksella väliä eläkekertymän näkökulmasta?
Taukoja työuralla? Näin ne vaikuttavat eläkekertymääsiSaavatko yrittäjät vihdoin yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajat?
Sosiaali- ja terveysministeriö asetti tänään Jukka Rantalan selvityshenkilöksi kartoittamaan yrittäjien eläkejärjestelmän kehittämistarpeita. Selvityksestä on kirjaus pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmassa ja nyt selvitys käynnistyy.
Yrittäjä, näin vähennät YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa
YEL-vakuutusmaksut voivat olla yrittäjälle iso menoerä. Onneksi maksetut maksut voi kuitenkin vähentää verotuksessa, jolloin tosiasiallista maksettavaa jää vähemmän. Ja mitä suuremmat vakuutusmaksut, sitä pienempi tosiasiallinen maksuprosentti. Lue alta, miten vähennyksen voi missäkin tilanteessa tehdä.
Miksi huolehtia omasta eläkkeestä - nostalgiamatka oman työeläkeotteen äärellä
Meidän kaikkien on syytä tarkkailla eläkekertymäämme, ettei eläkkeelle jäädessä tule ikävää yllätystä: tuleva eläke onkin ihan muuta kuin mitä mielikuvissasi odotit. Tartuin toimeen itsekin, ja se mitä luulin tylsäksi tehtäväksi, osoittautui sydäntä lämmittäväksi nostalgiamatkaksi omaan työhistoriaani.
Lisää artikkeleja
Onko työkyvyn johtaminen päämäärätöntä poukkoilua – vai yhteistyötä ja synergiaa?
Tuloksellisen työkykyjohtamisen tärkeiksi mahdollistajiksi on työpaikoilla tunnistettu johdon sitoutuminen ja esimerkki sekä HR:n ja liiketoimintojen tiivis vuoropuhelu. Kuulostaako tutulta?
Onko työkyvyn johtaminen päämäärätöntä poukkoilua – vai yhteistyötä ja synergiaa?Miten työ voisi tukea hyvinvointia?
Hyvinvointi ja työelämä kietoutuvat vahvasti toisiinsa. Työllä on monia myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiin ja mielenterveyteen. Työ on keskeinen voimavara ja merkityksellisyyden lähde. Lisäksi työssä ja työelämässä on valtavasti potentiaalia hyvinvoinnin edistämiseksi.
Miten työ voisi tukea hyvinvointia?Uravalmennus edistää työelämässä jatkamista, kun työkyvyttömyys uhkaa
Uravalmentaja auttaa, kun työnteko entisessä ammatissa ei henkilön terveydentilan vuoksi enää onnistu. Valmennuksen tavoitteena on löytää polku takaisin työelämään. Iloa uravalmentajan työssä tuottavat hetket, jolloin asiakas löytää motivaation muutokselle.
Uravalmennus edistää työelämässä jatkamista, kun työkyvyttömyys uhkaaMarketta Rantama ryhtyi yrittäjäksi eläkkeellä ja murtaa nyt ennakkoluuloja – ”Olisinko heittänyt osaamiseni romukoppaan?”
Työssä käymisen ja eläkkeellä olemisen raja on ihmisille usein hyvin jyrkkä, sanoo eläkkeellä yrittäjäksi ryhtynyt Marketta Rantama. Omalla esimerkillään hän haluaa kannustaa ikätovereitaan hyödyntämään rohkeasti osaamistaan. Hänelle yrittäjyys on tuonut elämään mielekästä sisältöä sekä vapauden puhua täysin omien arvojensa pohjalta.
Marketta Rantama ryhtyi yrittäjäksi eläkkeellä ja murtaa nyt ennakkoluuloja – ”Olisinko heittänyt osaamiseni romukoppaan?”Työelämä ei kehity itsekseen - Puhu työelämästä vastuullisesti
Työelämä on murroksessa. Tietotyön määrä kasvaa entisestään, tehokkuuteen ja tuottavuuteen kohdistuu alati tiukempia vaatimuksia, kun samanaikaisesti pohditaan tapoja rakentaa työelämästä joustavampaa ja monimuotoisempaa.
Työelämä ei kehity itsekseen - Puhu työelämästä vastuullisestiOma asiantuntija -palvelu antoi käytännön vinkkejä työkykyjohtamiseen – Lue kokemuksia käyttäjiltä
Asiantuntijamme auttavat yritystäsi työkykyjohtamisen kehittämisessä. Asiakkaanamme voit varata Oma asiantuntija -palvelusta keskusteluajan, josta saat apua ja vinkkejä esimerkiksi strategisen työkykyjohtamisen, varhaisen tuen ja työterveysyhteistyön teemoissa. Palvelun käyttäjät ovat tyytyväisiä konkreettisiin kehitysehdotuksiin sekä asiantuntevaan ja nopeaan palveluun.
Oma asiantuntija -palvelu antoi käytännön vinkkejä työkykyjohtamiseen – Lue kokemuksia käyttäjiltäOletko tunneosaaja? – Parempaa työelämää tunnetaidoilla
Työ on monille yksi elämän suurimmista ilon lähteistä. Työn kautta voit kehittyä, ilmaista itseäsi, toteuttaa intohimojasi, kuulua joukkoon, kokea syvää merkitystä ja kokeilla, mihin kaikkeen omat rahkeet riittävät. Työ voi olla elämän suola ja myös taloudellisen turvan tuoja. Miksi työelämä tuntuu kuitenkin välillä rasitteelta?
Oletko tunneosaaja? – Parempaa työelämää tunnetaidoillaVerkosta viisaaksi – sähköisen oppimisympäristön mahdollisuudet
Työarki on niin kiireistä, että osaamisen kehittämiselle voi olla vaikeaa löytää aikaa. Vanhat oppimisen mallit eivät välttämättä toimi uudessa hybridityömaailmassa, jonka johtamisen kanssa esihenkilöt painiskelevat. Voisiko ketteristä verkkokursseista olla apua käytännön työhön?
Verkosta viisaaksi – sähköisen oppimisympäristön mahdollisuudetKoska vietit viimeksi hetken työeläkeotteesi parissa?
Työeläkeotteellesi päivittyy kuukausittain tärkeää tietoa tulevasta eläkkeestäsi. Muista käydä tarkastamassa se säännöllisesti OmaEläke-palvelussa, sillä eläkekertymäsi kasvaa joka kuukausi. Tuleva eläkkeesi perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin. Siksi on tärkeää ja oma tehtäväsi varmistaa vuosittain, että eläkkeen perusteena olevat palkkatietosi ovat oikein.
Koska vietit viimeksi hetken työeläkeotteesi parissa?