Huolehdi työntekijöistäsi – ota asiakasedut käyttöösi

Tiedämme, että välität työntekijöistäsi ja arvostat heidän osaamistaan. Sinä voit työnantajana vaikuttaa siihen, että he jaksavat tehdä töitä vielä huomennakin. Voit jutella asiantuntijalle ja tehdä kyselyitä tai helppoja koulutuksia. Lähdetäänkö liikkeelle?

Vinkkejä tilanteisiin työpaikalla

Onko työpaikallasi välillä tilanteita, joihin kaipaisit ulkopuolisen apua? Työkykypalvelumme ovat asiakkaillemme maksuttomia, joten voit kokeilla niitä vaikka heti. Katso alta, miten näissä esimerkkitilanteissa kannattaa edetä.

    • Tee kysely

      Saat käyttöösi työkyky-, työyhteisövire- ja työvire-kyselyt, kun olet asiakkaamme. Niiden avulla saat tietää, miten työntekijäsi voivat. Työkyky-kysely antaa yksittäiselle työntekijälle heti arvion hänen omasta työkyvystään. Saat kattavamman raportin, kun kyselyyn vastaa vähintään viisi ihmistä.

      Ota kyselyt käyttöösi

    • Juttele asiantuntijalle

      Varaa aika Oma asiantuntija -palvelusta, jos haluat käydä kyselyiden tulokset läpi asiantuntijamme kanssa. Häneltä saat vinkkejä tulosten esittämiseen ja toimenpiteiden suunnitteluun.

      Varaa aika

    • Ota opas avuksesi

      Oppimisympäristöstä saat oppaan tulosten käsittelyyn sekä pohjan, jonka avulla teet kehittämissuunnitelman.

  1. Toimiva yhteistyö työterveyden kanssa on yksi parhaista investoinneista työntekijöittesi työhyvinvointiin. Parhaimmillaan se tukee henkilöstön työkykyä ja edistää liiketoimintaa.

    • Juttele asiantuntijalle

      Jos haluat pitää työntekijäsi mukana työelämässä mahdollisimman pitkään, voit varata ajan Oma asiantuntija -palvelusta ja keskustella asiantuntijamme kanssa siitä, mitä voit tehdä.

      Varaa aika

    • Katso webinaari

      Oppimisympäristössä voit katsoa webinaaritallenteita eläkkeelle siirtymisestä. Myös vuosittain järjestettävästä Omannäköinen eläkeaika -webinaaristamme saat konkreettista tietoa eläkkeistä.

    • Ohjaa OmaEläkkeeseen

      OmaEläke-palvelusta eläkeikää lähestyvät työntekijäsi voivat arvioida eläkkeensä määrän, hakea eläkettä sekä tutustua eri eläkevaihtoehtoihin.

      Kirjaudu palveluun

  2. Kun haluat vähentää poissaoloja, sinun kannattaa tehdä yhteistyötä niin yrityksen sisäisesti kuin työterveyden kanssa.

    Laske laskurillamme, kuinka paljon sairauspoissaolot maksavat yrityksellesi.

    • Tee kysely

      Työvire- ja työyhteisövire-kyselyillä saatte selville henkilöstön työvireen.

      Ota kyselyt käyttöösi

    • Juttele asiantuntijalle

      Oma asiantuntija -palvelussa voitte pohtia yhdessä, miten sairauspoissaolot saataisiin hallintaan. Kannattaa samalla tarkistaa asiantuntijamme kanssa, että työterveysyhteistyö toimii ja vastaa tarpeitanne.

      Varaa aika

    • Opi koulutuksen avulla

      Poissaoloihin voitte puuttua tehokkaasti varhaisen tuen mallin avulla. Oppimisympäristössämme voit tehdä helpon minikoulutuksen sairauspoissaoloista.

  3. Sopiva psyykkinen ja fyysinen kuormittuminen kuuluu työntekoon, mutta pitkään jatkunut haitallinen kuormitus voi uhata työkykyä. Sitä voi ehkäistä, kun tunnistatte ja vähennätte työn kuormitustekijöitä. Varhaisen tuen tarkoituksena on tunnistaa mahdolliset jaksamisen ja työkyvyn ongelmat hyvissä ajoin.

    • Tee kysely

      Työkyky-kyselyllä voit selvittää, mitkä asiat teillä aiheuttavat fyysistä tai psyykkistä kuormitusta. Sen avulla jokainen työntekijä saa heti arvion omasta työkyvystään. Saat kattavamman raportin, kun kyselyyn vastaa vähintään viisi ihmistä.

      Ota kyselyt käyttöösi

    • Juttele asiantuntijalle

      Oma asiantuntija -palvelusta saat apua, kun haluatte ottaa varhaisen tuen mallin osaksi arkeanne. Asiantuntijamme auttaa myös puheeksi ottamisessa sekä tunnistamaan kuormitustekijöitä. Jos haluat käydä asiantuntijan kanssa läpi kyselytulokset, saat häneltä vinkkejä tulosten esittämiseen ja toimenpiteiden suunnitteluun.

      Varaa aika

    • Opi koulutusten avulla

      Oppimisympäristössä voit tehdä lyhyitä minikoulutuksia työn psyykkisistä kuormitustekijöistä tai tuki- ja liikuntaelinten terveydestä.

  4. Parhaimmillaan työ tukee sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Sairauspoissaoloille ja sitä kautta työkyvyttömyydelle on vaihtoehtoja.

    • Juttele asiantuntijalle

      Saat Oma asiantuntija -palvelusta tukea, jos työntekijääsi uhkaa työkyvyttömyys. Vaihtoehtona on esimerkiksi ammatillinen kuntoutus tai työn muokkaaminen terveydentilalle sopivaksi.

      Varaa aika

    • Opi koulutusten avulla

      Voit suorittaa oppimisympäristössä tiiviin kurssin ammatillisesta kuntoutuksesta.


      Esihenkilö on keskeisessä roolissa, kun haluatte muokata työtä työntekijälle sopivammaksi. Minikoulutuksesta hän saa lisää tietoa työn muokkauksesta.

  5. Yrittäjänä sinun on välttämätöntä pitää huolta myös omasta työkyvystäsi, eli siitä, että sinulla on tarpeeksi voimavaroja työn vaatimuksiin nähden.

    Lue yrittäjän hyvinvoinnista ja työkyvystä

Kaipaatko sähköpostiisi hyvää luettavaa? Anna meidän tuoda arkeasi auttava tieto suoraan luoksesi.

Tilaa uutiskirje