Kuntoutussuunnitelma
Kun olet saanut myönteisen ennakkopäätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta, on vuorossa kuntoutussuunnitelman laatiminen. Ota yhteyttä, autamme mielellämme suunnittelussa.
Mikä on kuntoutussuunnitelma?
Kuntoutussuunnitelma sisältää tiedon siitä ammatillisen kuntoutuksen keinosta, joka auttaa sinua palaamaan terveydentilallesi sopivaan työhön.
Kuntoutussuunnitelma pohjautuu osaamiseesi ja työkokemukseesi
Laadi kuntoutussuunnitelma niin, että hyödynnät siinä mahdollisuuksien mukaan aikaisempaa kokemustasi, koulutustasi ja taitojasi. Tavoitteena on, että voit ammatillisen kuntoutuksen jälkeen jatkaa mahdollisimman pitkään työssä, joka sopii terveydentilallesi.
Miten teen kuntoutussuunnitelman?
Voit laatia suunnitelman yhdessä työnantajasi ja työterveyshuoltosi kanssa esimerkiksi työterveysneuvottelun yhteydessä. Toimita silloin meille kopio työterveysneuvottelumuistiosta. Jos et juuri nyt ole työsuhteessa, voit keskustella työhön paluustasi muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Sinulla itselläsikin saattaa olla suunnitelma siitä, millä keinoin työhön paluusi esimerkiksi sairausloman jälkeen parhaiten onnistuisi.
Miten toimitan kuntoutussuunnitelman?
Voit toimittaa tiedot suunnitelmastasi ja mahdolliset liitteet (esimerkiksi työterveysneuvottelumuistio) meille OmaEläkkeessä kohdassa Tee kuntoutussuunnitelma tai kuntoutuslasku. Kirjaa tiedot kuntoutussuunnitelmalomakkeelle ja toimita se meille arvioitavaksi ennakkopäätöksen voimassaoloaikana.
Kuntoutussuunnitelmaan liittyvissä kysymyksissä voit myös ottaa yhteyttä omaan kuntoutusasiantuntijaasi. Kuntoutusasiantuntijasi yhteystiedot löydät saamastasi ammatillisen kuntoutuksen ennakkopäätöksestä OmaEläkkeestä kohdasta Omat asiakirjat.
Kuntoutussuunnitelma tukee työhön paluutasi
Kun olemme saaneet kuntoutussuunnitelmasi, arvioimme, miten se sopii terveydentilallesi. Mietimme, mitkä ammatillisen kuntoutuksen keinoista edistävät parhaiten sitä, että voit jatkaa terveydentilallesi sopivassa työssä, ja kuinka hyvät mahdollisuudet sinulla on työllistyä ammatillisen kuntoutuksen jälkeen.
Mitä kirjaan kuntoutussuunnitelmaan?
Kuntoutussuunnitelma on hyvä toimittaa Ilmariseen arvioitavaksi mahdollisimman ajoissa ennen suunniteltua aloitusta. Ole yhteydessä myös alustavista suunnitelmistasi, jotta voimme arvioida suunnitelmaa kanssasi.
Katso alta, mitä asioita kuntoutussuunnitelmasta on hyvä kertoa.
-
Kerro seuraavat asiat:
- työkokeilun tavoite
- työnantaja
- työkokeilun yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
- työtehtävät
- työkokeilun alkamis- ja päättymispäivämäärät
- tieto siitä, maksaako työnantaja palkan.
-
Kerro seuraavat asiat:
- työkokeilun tavoite ja lisätietoja mahdollisesta kurssista/koulutuksesta, joka suoritettaisiin työhönvalmennuksen aikana.
- työnantaja
- työkokeilun yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
- työtehtävät
- työkokeilun alkamis- ja päättymispäivämäärät
- tieto siitä, maksaako työnantaja palkan
-
Kerro seuraavat asiat:
- koulutuksen tavoite
- tutkinto
- oppilaitoksen nimi
- koulutuksen kesto
- koulutuksen laajuus opintopisteinä
- koulutuksen alkamis- ja päättymispäivät.
-
Kerro seuraavat asiat:
- koulutuksen tavoite
- tutkinto
- oppilaitoksen nimi
- koulutuksen kesto
- koulutuksen laajuus opintopisteinä
- koulutuksen alkamis- ja päättymispäivät.
-
Kerro seuraavat asiat:
- oma suunnitelmasi yritystoiminnasta
- liiketoimintasuunnitelma
- kannattavuuslaskelma.
-
Jos tarvitset apua kuntoutussuunnitelman tekemiseen, ota yhteyttä kuntoutusasiantuntijaasi. Voimme sopia uravalmentajan avusta sinulle.
Autamme kuntoutussuunnitelman laatimisessa
Omaan työhön palaaminen ei ole aina terveydentilan puolesta mahdollista, eikä kuntoutussuunnitelman laatiminen itsenäisesti ole tällöin helppoa. Saat meiltä apua kuntoutussuunnitelman tekemiseen. Tukenasi ovat oma kuntoutusasiantuntijasi ja tarvittaessa myös uravalmentaja.
Lue lisää miten autamme kuntoutussuunnitelman laatimisessa