Sitoudumme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin
YK:n kestävän kehityksen tavoitteilla pyritään taloudellisiin, sosiaalisiin ja ympäristöön liittyviin tuloksiin. Me Ilmarisessa olemme työssä mukana.
25.9.2024 tulee kuluneeksi yhdeksän vuotta siitä, kun YK:n 193 jäsenvaltiota sopivat kestävän kehityksen tavoitteista ja Agenda 2030 -toimintaohjelmasta. 17 kestävän kehityksen tavoitetta (Sustainable Development Goals, SDG) ohjaavat koko maailman kestävän kehityksen työtä vuosina 2016–2030. Tavoitteilla pyritään siis taloudellisiin, sosiaalisiin ja ympäristöön liittyviin tuloksiin, joiden saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä valtiot, järjestöt, yritykset ja sijoittajat voivat tehdä yhteistyötä.
Merkkipäivää juhlistetaan maailmanlaajuisella SDG Flag Day eli SDG liputuspäivä -kampanjalla. Olemme mukana kampanjassa, sillä olemme sitoutuneet kestävän kehityksen tavoitteisiin.
Valitsimme neljä tavoitetta, joihin vaikutamme eniten
Omassa kestävyysohjelmassamme otamme huomioon YK:n kestävän kehityksen tavoitteet. Olennaisuusanalyysimme perusteella valitsimme operatiiviselle toiminnallemme neljä YK:n kestävän kehityksen tavoitetta, johon vaikutamme eniten:
- ihmisarvoista työtä ja talouskasvua (tavoite 8),
- eriarvoisuuden vähentäminen (tavoite 10),
- ilmastotekoja (tavoite 13) sekä
- rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto (tavoite 16).
Kestävän kehityksen tavoitteet Ilmarisen sijoituksissa
Ilmarinen on suomalaisittain iso institutionaalinen sijoittaja. Sijoitamme eläkevarat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Siksi kestävän kehityksen tavoitteet ovat merkityksellisiä meille myös sijoituksissa. Merkittävien kestävyysriskien ja -mahdollisuuksien käsittelyä koskevien lähestymistapojemme – kuten ilmasto- ja luonnon monimuotoisuustiekarttojemme – perusteella olemme määrittäneet sijoitustoiminnallemme kaikkein tärkeimmät kestävän kehityksen tavoitteet.
Sijoittajana meille keskeisiä ilmastoon liittyviä kestävän kehityksen tavoitteita ovat
- ilmastotekoja (tavoite 13) ja
- puhdasta energiaa (tavoite 7).
Sijoitamme myös kiinteistöliiketoimintaan ja infrastruktuuriin. Niinpä ilmasto- ja luonnonmonimuotoisuustoimiemme yhteydessä merkityksellisiä ovat tavoitteet
- kestävää työtä, innovaatiota ja infrastruktuuria (tavoite 9)
- kestävät kaupungit ja yhteisöt (tavoite 11)
Luonnon monimuotoisuuden ja luonnonpääoman yhteydessä meille merkityksellisiä ovat tavoitteet
- vastuullinen kulutus ja tuotanto (tavoite 12)
- elämä veden alla (tavoite 14)
- elämä maalla (tavoite 15).
Suomi edistänyt erityisesti sosiaalisen kestävyyden tavoitteita
YK:n Agenda 2030 -toimintaohjelma on edennyt yli puolen välin. Nyt näyttää siltä, että tavoitteita ei olla saavuttamassa. Raporttien perustella Suomi on yksi parhaiten suoriutuvista valtioista, erityisesti sosiaalisen kestävyyden tavoitteissa. Ympäristöön ja ilmastoon liittyvissä tavoitteissa on Suomessakin vielä parannettavaa.
Lue lisää:
Ajankohtaista
Eläkkeensaaja, vuoden 2025 verokortti astuu voimaan jo tammikuussa
Ensi vuonna eläkkeen- ja palkansaajien verokortit tulevat voimaan jo 1.1.2025 alkaen. Muutos tulee voimaan eläkkeensaajillemme automaattisesti, eikä sinun tarvitse huolehtia asiasta.
Työnantaja, yrittäjä, eläkkeensaaja – vuoden 2025 työeläkeindeksi ja palkkakerroin on vahvistettu
Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläketurvaa koskevat indeksit vuodelle 2025. Työeläkeindeksi on ensi vuonna 3077, mikä tarkoittaa noin 1,3 prosentin korotusta eläkkeisiin vuodenvaihteessa. Palkkakertoimeksi vahvistettiin 1,673. Vuoteen 2024 verrattuna palkkakerroin nousee noin 2,2 prosenttia.
Ilmarisen sijoitustuotto nousi 7,4 prosenttiin, vakavaraisuus vahvistui ja kustannustehokkuus parani
Ilmarisen sijoitustuotto oli tammi–syyskuussa 7,4 prosenttia eli 4,4 miljardia euroa. Sijoitusvarat nousivat 62,9 miljardiin euroon ja vakavaraisuuspääoma 14 miljardiin euroon. Kustannustehokkuus parani edelleen ja näkyy asiakkaille edullisempina vakuutusmaksuina.