Uutinen 27.8.2024

Ilmarisen hoitokustannus alenee edelleen vuonna 2025

Ensi vuoden alusta alkaen Ilmarisen asiakkaiden hoitokustannus alenee keskimäärin 10 prosenttia. Hoitokustannus on osa TyEL-vakuutusmaksua. Asiakkaanamme TyEL-maksusi alenee hoitokustannuksen osalta.

Vuoden 2025 hoitokustannus laskee keskimäärin 10 % vuodesta 2024.

Työeläkevakuutuksen hintaan vaikuttavat koko alalle yhteisen TyEL-maksun lisäksi muun muassa yhtiökohtainen hoitokustannus. Ilmarisen toiminnan kustannustehokkuus on parantunut edelleen ja toimintaamme käytetyt hoitokulut ovat laskeneet. Tämä tarkoittaa suoraan edullisempia vakuutusmaksuja asiakkaillemme.

Lue lisää TyEL-maksun muodostumisesta

Ilmarinen on vähentänyt eläkevakuutusten hoitamisen vuosittaisia kuluja kolmanneksella eli lähes 50 miljoonalla eurolla vuodesta 2018.

 

Mikä on hoitokustannus?

Hoitokustannus on se osa maksua, jolla katetaan eläkeyhtiön toiminnan kustannukset. Sen vaikutus työeläkemaksuun on varsin maltillinen. Vuonna 2025 se on Ilmarisen asiakkaille korkeintaan 0,18 prosenttia palkkasummasta. Hoitokustannus on määräytynyt vuoden 2023 alusta saakka eläkeyhtiökohtaisesti.

Arvioi vakuutusmaksuasi verkossa

Uutisoimme ja tiedotamme seuraavan vuoden maksuista lisää syksyn aikana. Vuoden 2025 kokonaismaksutaso ei ole tiedossa vielä. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa ensi vuoden työeläkemaksut marraskuun puoliväliin mennessä.

Arvion omasta vakuutusmaksustasi pääset tarkastamaan verkkopalvelustamme.

 

Lue lisää

Ilmarisen sijoitustuotto 4,9 prosenttia  

Lue myös

TyEL-maksu eli työeläkemaksu ja alennukset

Suurtyönantajan TyEL-maksu ja maksuluokka

Ajankohtaista

Uutinen 28.8.2024

Nimityksiä Ilmarisessa

Meillä on aloittanut uusia ilmarislaisia ja myös siirrytty uusiin rooleihin. Tässä viimeisimpiä uutisia vuodelta 2024.

Nimityksiä Ilmarisessa

Artikkeli 15.8.2024

​​Nimitys Ilmarisen johtoryhmässä​

Ilmarisen hallitus on nimittänyt OTK Sami Ärilän Ilmarisen henkilöstö- ja viestintäjohtajaksi. Ärilä on toiminut Ilmarisen henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2018. Vastuu viestinnän johtamisesta siirtyy Ärilälle Kaisa Ala-Laurilalta, joka aloittaa 1.10. uusissa tehtävissä yhtiön ulkopuolella.

​​Nimitys Ilmarisen johtoryhmässä​
Lisää uutisia ja tiedotteita