Uutinen 25.5.2022

Miten työsuhdepolkupyörästä ja -matkalipusta maksetaan TyEL-maksua?

Kesän lähestyessä moni asiakkaistamme pohtii työsuhdepolkupyörän ja -matkalipun tarjoamista työsuhde-etuna. Polkupyörien ja matkalippujen mahdollistaminen lisää henkilöstön hyvinvointia ja on konkreettinen, luontoa säästävä vastuullisuusteko työnantajalta. Työsuhdepolkupyöriä koskevat säädökset ovat muuttuneet vuoden 2021 alusta lähtien. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa luontaisetu 1 200 euroon asti vuodessa, ja työsuhdematkalippu 3 400 euroon asti vuodessa. Mutta mitä työnantajan tulee tietää TyEL-maksuista?

Työsuhdepolkupyörän TyEL-käytännöt 

Työsuhdepolkupyörän osalta 1 200 euroa on tärkeä euromääräinen raja. Mikäli työntekijän saaman polkupyöräedun arvo ei ylitä 1 200 euroa vuodessa ja mikäli työntekijä saa edun palkanlisänä, etu on verovapaa ja siitä ei makseta TyEL-maksua. Mikäli työsuhdepolkupyörän arvo on yli 1 200 euroa vuodessa, ylimenevästä osuudesta maksetaan sekä verot että TyEL. 

Työsuhdepolkupyörän kohtelu muuttuu, mikäli työntekijä saa polkupyöräedun osana palkkaansa. Tällöin etu on osa kokonaispalkkaa ja kuuluu TyEL-maksun piiriin. 

Työsuhdematkalipun TyEL-käytännöt 

Työsuhdematkalippuun pätee sama logiikka kuin työsuhdepolkupyörään. Oleellista on sekä euromääräinen summa että se, maksetaanko etu palkanlisänä vai osana palkkaa. Mikäli etu annetaan palkanlisänä, TyEL-maksu alkaa juosta verovapaan rajan jälkeen. Mikäli etu on osa palkkaa, se on kokonaisuudessaan TyEL-maksun piirissä. 

Verovapaan työsuhdematkalipun raja on 3 400 euroa vuodessa. Jos työntekijä saa sekä työsuhdematkalipun että polkupyöräedun, niiden verovapaa määrä voi olla yhteensä korkeintaan 3 400 euroa kalenterivuodessa. 

Käytännön vastuullisuustekoja henkilöstön hyväksi 

Sekä työsuhdepolkupyörä että -matkalippu ovat erinomaisia käytännön vastuullisuustekoja henkilöstön hyvinvoinnin lisäämiseksi ja osaajien sitouttamiseksi. Samalla yritys voi vähentää aiheuttamaansa ympäristökuormitusta. 

Ilmarinen on jo vuosia tukenut henkilöstönsä hyvinvointia, ja kannustanut osallistumaan esimerkiksi Kilometrikisaan. Ilmarisella on käytössä myös työsuhdepolkupyöräetu.  

– Henkilöstön työkyvyn ja  hyvinvoinnin tukeminen on meille erittäin tärkeää. Uskomme, että työsuhdepolkupyöräetu innostaa yhä useampia liikkumaan ja samalla tukemaan kestävää kehitystä, toteaa Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.  

Lue lisää:

Ajankohtaista

Uutinen 22.11.2024

YEL vuonna 2025 – mikä muuttuu?

YEL-vakuutus on sinulle yrittäjänä vakuutuksistasi tärkein. Se on nimittäin eläke- ja sosiaaliturvasi perusta. Lue alta, mitä kaikkea sinun on hyvä tietää YEL-vakuutuksestasi, kun vuosi vaihtuu.

YEL vuonna 2025 – mikä muuttuu?

Tiedote 15.11.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Työntekijämäärä laski lokakuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Uutinen 11.11.2024

Työeläkemaksut vuodelle 2025 on vahvistettu

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut vuoden 2025 työeläkevakuutusmaksut. Työnantajan eläkevakuutuksen (TyEL) keskimääräinen perittävä maksu on 24,85 prosenttia palkkasummasta vuonna 2025.

Työeläkemaksut vuodelle 2025 on vahvistettu
Lisää uutisia ja tiedotteita