Blogit ja artikkelit
Tervetuloa artikkeleiden ja blogien pariin.
Taukoja työuralla? Näin ne vaikuttavat eläkekertymääsi
Kuinka paljon opintojen jälkeinen välivuosi, lasten saaminen, ulkomaille muuttaminen tai sairastuminen vähentävät tulevaa eläkettäsi? Entä vaikuttaako joku enemmän kuin toinen, ja onko ajoituksella väliä eläkekertymän näkökulmasta?
Taukoja työuralla? Näin ne vaikuttavat eläkekertymääsiMikä ihmeen päihdeohjelma?
Alkoholi aiheuttaa edelleen suomalaisille työnantajille puolen miljardin euron kustannukset vuosittain. Alentuneeseen tuottavuuteen, sairauspoissaoloihin ja tapaturmiin uppoavalle rahalle olisi takuulla muutakin käyttöä.
Saavatko yrittäjät vihdoin yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajat?
Sosiaali- ja terveysministeriö asetti tänään Jukka Rantalan selvityshenkilöksi kartoittamaan yrittäjien eläkejärjestelmän kehittämistarpeita. Selvityksestä on kirjaus pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmassa ja nyt selvitys käynnistyy.
Yrittäjä, näin vähennät YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa
YEL-vakuutusmaksut voivat olla yrittäjälle iso menoerä. Onneksi maksetut maksut voi kuitenkin vähentää verotuksessa, jolloin tosiasiallista maksettavaa jää vähemmän. Ja mitä suuremmat vakuutusmaksut, sitä pienempi tosiasiallinen maksuprosentti. Lue alta, miten vähennyksen voi missäkin tilanteessa tehdä.
Lisää artikkeleja
Suunnitelma hedelmälliseen työterveysyhteistyöhön
Toimiva yhteistyö työterveyshuollon kanssa on tärkeä osa työkyvyn johtamista. Miten yhteistyötä kannattaa suunnitella? Miten työterveyshuollon toimintasuunnitelma kannattaa rakentaa?
Suunnitelma hedelmälliseen työterveysyhteistyöhönEtätyö haastaa itsensä johtamisen taitoja – huolehdi hyvinvoinnistasi
Moni työpaikka ja työntekijä on koronakriissä ottanut nopean digiloikan. Satunnaisten etäpäivien sijaan useassa taloudessa on siirrytty ilman tarkempia suunnitelmia tekemään valtaosa työstä etänä. Hyvinvoinnin peruspilareista eli levosta, ravinnosta, sosiaalisista suhteista ja liikkumisesta huolehtiminen on nyt entistä tärkeämpää.
Etätyö haastaa itsensä johtamisen taitoja – huolehdi hyvinvoinnistasiMitä yrittäjä ei halua?
Koronakriisin aikana on entistä tärkeämpää kuunnella asiakkaita tarkalla korvalla. Asiakaslähtöisessä prosessien ja palveluiden kehitystyössä kuuntelemme ja osallistamme yrittäjäasiakkaitamme jatkuvasti eri keinoin. Teemme niin, jotta voimme tarjota entistä parempaa palvelukokemusta.
Mitä yrittäjä ei halua?Koronakriisissä työyhteisö tuo valoa, toivoa ja osaamista
Koronan muututtua pandeamiaksi useat ihmiset ovat lamaantuneet ja monet ovat selviytymismoodissa. Kaikki eivät toimi kriisissä näin ja oma työyhteisöni on tästä hyvä esimerkki. Eristäytyessämme omiin kotitoimistoihimme alkoi porukkamme heti suunnitella, miten voisimme olla yhteisöllisiä ja oppia toisiltamme. Nyt on aikaa, kun asiakastyöhön liittyvät päivittäiset tehtävät on siirretty syksyyn tai peruutettu kokonaan.
Koronakriisissä työyhteisö tuo valoa, toivoa ja osaamistaEpäsosiaalinen omistaja - Ennakkoäänestys yhtiökokouksiin
Koronavirusepidemian laajeneminen pandemiaksi on yllättänyt myös sijoitusmarkkinat ja talouden toimijat monella tavalla. Poikkeuksellinen tilanne pakottaa tarkastelemaan myös yhtiökokoussesongin käytäntöjä uudelleen.
Epäsosiaalinen omistaja - Ennakkoäänestys yhtiökokouksiinPikakurssi etäjohtamiseen
Muutamassa päivässä valtaosa asiantuntijaorganisaatioista on siirtynyt koronaviruksen vaikutuksesta etätyöhön. Ajatellaan, että työn tekeminen jatkuu normaaliin tapaan, fyysinen paikka vain on eri. Moni kuitenkin kohtaa nyt ensimmäistä kertaa niin sanotun uuden työelämän vaatimukset.
Pikakurssi etäjohtamiseenNäe metsä puilta – systeemiajattelulla kokonaisuus haltuun
Olen viime vuosina havainnut kaipaavani hektisessä ja muuttuvassa maailmassa entistä enemmän systeemiajattelua. Maailma on monimutkainen systeemi, eivätkä nykyiset yritysten organisoitumismallitkaan ole kovin yksinkertaisia. Systeemien ja organisaatioiden kehittämiseen tarvitaan pitkäjänteisyyttä nykyisen hötkyilyn ja osaoptimoinnin sijaan.
Näe metsä puilta – systeemiajattelulla kokonaisuus haltuunTäällä on kaikki mi kallista on
Näin lauletaan keskisuomalaisten laulussa. Ja kallista täällä onkin. Kallis elää, kallis yrittää, kallis maksaa palkkaa, ja kallis tulla sillä toimeen. Meillä on myös hyvin kalliit vauvat. Ehkä maailman kalleimmat, ainakin sikäli, että ne alkavat Suomessa käydä hyvin harvinaisiksi. Syntyvyys on alentunut 30% viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Täällä on kaikki mi kallista onTyökykyisenä eläkeikään asti?
Aloitatko aina loman loppuessa lähtölaskennan seuraavaa lomaa varten? Epäiletkö jaksavasi mukana työelämässä eläkeikään asti? Työkykyyn vaikuttavat monet tekijät työssä ja muussa elämässä. Vastuu työkyvyn ylläpidosta kuuluu niin työnantajille kuin jokaiselle meistä työntekijöistä.
Työkykyisenä eläkeikään asti?