Huomisen työkyky – näin johdamme työuria yhdessä

Työelämä muuttuu ja työkykypalvelumme sen mukana. Tavoitteenamme on saada Suomeen pidempiä, parempia ja enemmän työuria vaikuttavalla yhteistyöllä yrityksesi kanssa.

Miten rakennamme huomisen työkykyä?

  • Työurat pitenevät, kun työ tukee työkykyä.
  • Työurat paranevat, kun työkyky on osa vastuullista johtamista.
  • Työuria saadaan enemmän, kun kaikkien työkykyä tuetaan.

Pidempiä työuria

Alin vanhuuseläkeikä nousee syntymävuosi syntymävuodelta. Tämä tarkoittaa, että suomalaisten pitää jatkaa työssä entistä pitempään ja työpaikoilla on tulevaisuudessa entistä enemmän yli 60-vuotiaita. Jotta tämä olisi mahdollista, sinun on hyvä tuntea riskit, jotka voivat vaarantaa työntekijöittesi työkyvyn. Tämä tarkoittaa liiketoiminnan vaikutusta työkykyyn. Kun tunnistat työkykyä uhkaavat riskit ja hallitset ne, varmistat, ettei kenenkään terveys vaarannu työssä.

Käytännössä laadimme meille kertyvän datan avulla yrityksestäsi tilannekuvan, jonka avulla voit verrata yrityksesi tietoja muuhun toimialaan. Myönnettyjen etuuksien määrä kertoo meille, millaisia riskejä työntekijöittesi työkykyyn liittyy. Asiakkaillemme maksuttomien henkilöstökyselyjen kautta saamme tietoa työntekijöittesi piilevistä työkykyriskeistä ja työkykyjohtamisen vaikuttavuudesta. Voit arvioida työkykyriskien hallintaan tarkoitetun työkykyjohtamisen mallin kypsyyden itsearviointi- ja kyselytyökaluillamme.

Parempia työuria

Yhä useampi yritys kamppailee riittävästä ja osaavasta henkilöstöstä, jota ilman ei olisi montaakaan liikeyritystä. Työkyvyn lisäksi työurien pidentäminen edellyttää työhalua ja terveyttä tukevaa työtä. Siksi yritysten tulee määritellä, miten vastuullisen henkilöstöpolitiikan avulla varmistetaan liiketoiminnan edellyttämä työkyky ja henkilöstön riittävyys. Keskeistä tässä on se, miten juhlapuheet jalkautuvat arjen johtamiseksi, ja miten varmistetaan, että halutut tavoitteet myös saavutetaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että selvitämme, mikä on työntekijöiden merkitys yrityksesi menestymiseen julkisten lähteiden ja meille luovuttamienne dokumenttien valossa. Lisäksi selvitämme työkykyjohtamisen näkökulmasta, toimivatko asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi luomanne toimintatavat käytännössä. Keskeistä on, miten esihenkilöidenne toiminnassa näkyvät annetut toimintaohjeet ja luodut mallit ja miten toimintaanne kehitetään vaikuttavuuden seurannan pohjalta.

Työkykyjohtaminen on oikeastaan ihmisistä, yrityksistä ja yhteiskunnasta välittämistä. Autamme teitä tunnistamaan työkykyriskinne, puuttumaan ongelmien juurisyihin oikeilla toimenpiteillä ja kehittämään työtä yhdessä työntekijöittenne kanssa. Näin saamme yhdessä aikaan pidempiä, parempia ja enemmän työuria.

Enemmän työuria

Suomalaisen työväestön pienentyessä ja huoltosuhteen kasvaessa kaikelle käytettävissä olevalle työkyvylle tulee mahdollistaa turvallinen työssä jatkaminen. Tämä edellyttää, että teet yhteistyötä työkykyverkostosi kanssa, johon kuuluvat työeläkeyhtiön lisäksi ainakin työterveyshuolto ja tapaturmavakuutusyhtiö. Saman pöydän ääressä jokainen verkoston jäsen tarjoaa asiantuntemustaan ja ratkaisujaan yrityksesi tavoitteiden saavuttamiseksi.

Käytännössä luomme yhteistyön suunnitelman, jonka lähtökohtana on yrityksesi liiketoimintaa tukevat henkilöstötavoitteet. Huomioimme siinä myös tilannekuvassa ilmenneet työkykyriskit. Usein vaikuttavatkaan toimenpiteet eivät tuota tuloksia, mikäli maaperä ei ole kunnossa. Työkykyjohtamisen tavoitteiden täytyy tukea yrityksen strategisia päämääriä, jolloin korkein johtokin motivoituu sitoutumaan yhteistyöhön. Keskitymme toimenpiteiden valinnassa ongelmien juurisyihin. Ratkaisujen keskiössä on erityisesti työn kehittäminen niin, että työntekijäsi ovat vahvasti mukana tarpeiden arvioinnista toimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen asti.