Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.
Uutinen 26.6.2024

TYEL-vakuutusmaksukorko laskee 3,75 prosenttiin 1.7.2024 alkaen

TyEL-vakuutusmaksukorko tulee olemaan 3,75 prosenttia 1.7.–31.12.2024 välisen jakson. Alkuvuoden, 1.1.–31.6. välisen ajan korko on 4,1 prosenttia.

Vakuutusmaksukorko voi muuttua puolivuosittain.

TyEL-maksu erääntyy palkanmaksua seuraavan kuukauden viimeinen päivä. Jos siirrät TyEL-vakuutusmaksun eräpäivää myöhemmäksi, siihen lisätään vakuutusmaksukorko.
 
Lue lisää TyEL-maksun erääntymisestä

Viivästyskorko

Viivästyskorkoa peritään, jos maksat laskun myöhässä. Viivästyskorko lasketaan laskun eräpäivästä todelliseen maksupäivään saakka. Viivästyskoko on 1.7.2024 alkaen 12,5 prosenttia.

Suomen Pankki vahvistaa viite- ja viivästyskoron puolen vuoden välein.

Lisätietoja Suomen Pankin verkkosivulta (suomenpankki.fi).

YEL-vakuutusmaksukorko yhä 4,10 prosenttia

YEL-vakuutuksissa käytetty korko on yhä 4,10 prosenttia. Vakuutusmaksukorko vaikuttaa YEL-maksuun maksuajankohdan ja eräkuukausien mukaan. Maksulle lasketaan korkohyvitystä ja -veloitusta sen mukaan, monessako erässä ja missä kuussa laskun maksaa. Edullisinta on maksaa yhdessä erässä tammikuussa.  
 
YEL-vakuutuksissa korko tarkistetaan vuosittain aina tammikuun ensimmäinen päivä.

Lue lisää vakuutusmaksukorosta (telp.fi)

Mikä on vakuutusmaksukorko?

TyEL-maksu erääntyy palkanmaksua seuraavan kuukauden lopussa. Tällöin maksuun ei tule vakuutusmaksukorkoa. Jos TyEL-maksu erääntyy palkanmaksukuukautta seuraavan toisen kalenterikuukauden aikana, maksuun lisätään vakuutusmaksukorko. Voit siirtää tulevien laskujesi eräpäivää eteenpäin enintään yhdellä kuukaudella verkkopalvelussamme. Jos siirrät eräpäivää, vakuutusmaksuun lisätään vakuutusmaksukorkoa toisen kuukauden osalta haluamaasi eräpäivään asti.

Arvioi TyEL-laskurilla, miten eräpäivän siirto vaikuttaa TyEL-maksuusi

TyEL-korot ovat vakuutusosakeyhtiö Garantian julkisesti noteeraamia markkinakorkoja, joita eläkeyhtiöt käyttävät.

Lue lisää Garantian verkkosivuilta (garantia.fi).  

Ajankohtaista

Uutinen 18.6.2024

Työeläkevakuutuksen ostaminen on nyt helppoa ja nopeaa

Verkkosivuiltamme voi nyt ostaa työeläkevakuutuksen entistä helpommin. Panostimme erityisesti saavutettavuuteen, käytettävyyteen ja selkeyteen, jotta vakuutushakemuksen täyttäminen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Työeläkevakuutuksen ostaminen on nyt helppoa ja nopeaa

Tiedote 14.6.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Työntekijämäärä laski toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,0 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski edelleen joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui
Lisää uutisia ja tiedotteita