Uutinen 15.10.2024

Kansainvälinen vertailu: Suomen eläkejärjestelmä yhä luotettavin ja läpinäkyvin

Suomen eläkejärjestelmä on sijoittunut seitsemänneksi kansainvälisessä Mercer CFA Institute Global Pension Index -vertailussa. Suomen sijoitus tippui yhden sijan edellisvuodesta. Hallinnon luotettavuudessa Suomen eläkejärjestelmää pidetään edelleen vertailun parhaimpana.

Vertailu pisteyttää eri maiden eläkejärjestelmiä eläkkeiden riittävyyden, järjestelmän kestävyyden sekä hallinnon luotettavuuden näkökulmasta.

Suomen perinteinen vahvuus Mercer-vertailussa on ollut hallinnon luotettavuus. Myös tänä vuonna suomalainen eläketurva valittiin jälleen kerran luotettavimmaksi ja läpinäkyvimmäksi.

Haasteena Suomessa on eläkejärjestelmän taloudellinen kestävyys, jossa pisteet tippuivat selvästi viime vuoteen verrattuna. Tämä on ajankohtainen teema, kun eläketurvan rahoitusta pohditaan eläkeuudistukseen tähtäävissä neuvotteluissa parhaillaan.

Mercer-vertailun mukaan eläketurvan toimintaympäristö on Suomessa kärkimaita haasteellisempi. Suomen edellä olevat maat ovat kaikki rahoitukselliselta kestävyydeltään vertailun kärkeä. Kärkikolmikoksi vertailu pisteytti jälleen Hollannin, Islannin ja Tanskan.

Lue koko uutinen ETK:n sivuilta (etk.fi)

Ajankohtaista

Tiedote 17.6.2024

Tutkimus: Alle kolmannes valmis vaihtamaan asuinpaikkakuntaa eläkkeellä

Kaksi kolmesta eläkeläisestä kokee voivansa hyvin käy ilmi Ilmarisen kyselytutkimuksesta. Kolmanneksella eläkeläisen roolin asettuminen vei aikansa tai on ollut vaikeaa. Sopeutumiseen vaikuttaa, miten eläkeaikansa viettää. Useampi kuin kaksi kolmesta on pohtinut etukäteen, missä ja miten asuu vanhuusvuodet.

Tutkimus: Alle kolmannes valmis vaihtamaan asuinpaikkakuntaa eläkkeellä
Lisää uutisia ja tiedotteita