Uutinen 17.10.2024

Kesätyöntekijät viihtyvät tutkitusti hyvin Ilmarisessa

Sijoituimme tänä vuonna Oikotien Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa 7. sijalle suurten yritysten sarjassa, johon osallistui 49 organisaatiota. Vuosi vuodelta olemme onnistuneet kipuamaan sarjassa ylemmäksi. Haluammekin olla myös jatkossa vastuullinen kesätyönantaja. Ehkä näemme meillä ensi kesänä?

Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa kesätyöntekijämme arvioivat hakijakokemusta, työtehtävien mielekkyyttä, perehdytystä ja ohjaamista, oikeudenmukaisuutta sekä tasapuolisuutta, kirjallista työsopimusta ja yleistä tyytyväisyyttään kesätyöpaikkaa ja työnantajaa kohtaan.

Kesätyökokemusta mittaava vastuullisuusindeksimme oli tänä vuonna 4,7 asteikolla 1–5. Erityisen ilahduttavaa oli se, että kaikkien tutkimukseen vastanneiden kesätyöntekijöidemme mielestä hakuprosessin aikana syntynyt mielikuva Ilmarisesta vastasi myös todellisuutta ja kaikki vastanneet voisivat suositella Ilmarista myös ystävilleen.

Ilmarinen koettiin kaiken kaikkiaan oikeudenmukaisena työpaikkana, jossa kesätyöntekijää kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa. Kesätyöntekijämme kokivat voivansa vaikuttaa työhönsä ja tulivat kuulluksi.

Hyvä ja kattava perehdytys on olennaista

Yksi onnistuneen kesätyökokemuksen kulmakivistä on tiimeissä tapahtuva perehdytys. Tänä vuonna toteutimme kesätyöntekijöillemme kohdennetun perehdytyksen, jossa tarjosimme kattavat tietoiskut Ilmarisen käytäntöihin. Kokosimme myös läpi kesän jatkuneen uuden perehdytyssarjakonseptin, jossa kesätyöntekijät pääsivät tutustumaan oman työnsä lisäksi eri liiketoimintalinjojen tekemisiin.

Järjestimme kesätyöntekijöille yhteisiä kohtaamisia omalla Teams-kanavalla sekä myös esimerkiksi piknik-tapahtuman muodossa. Yhden työntekijämme kesätyökokemuksesta voit lukea myös blogistamme.

Kesätyöpaikat 2025 julkaistaan alkuvuodesta

Kiitoksia tutkimukseen vastanneille ja onnittelut myös muille tutkimuksessa menestyneille! Lisää Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksen tuloksista voit lukea Oikotien artikkelista. Haluamme jatkossakin olla vastuullinen kesätyönantaja. Ehkä näemme meillä ensi kesänä?

Meiltä löytyy kesätyömahdollisuuksia eri alojen opiskelijoille ja hyvin erilaisiin tehtäviin. Kesätyötehtäviimme soveltuvia koulutustaustoja ovat mm. AMK- ja yliopisto-opinnot. Palkkaamme opintojen alussa ja valmistumisen kynnyksellä olevia, kuten myös vastavalmistuneita.

Oleellista on kiinnostuksesi alaa kohtaan ja tahto oppia uutta. Haluamme, että jokaisen työntekijän osaaminen pääsee parhaalla tavalla esiin. Teemme työtä yhdessä eli aina on joku, jolta kysyä.

Tarjoamme joka kesä kymmeniä kesätyöpaikkoja erilaisiin työtehtäviin. Julkaisemme vuoden 2025 kesätyöpaikat alkuvuodesta.

Ajankohtaista

Lisää uutisia ja tiedotteita