Kaksi iäkkäämpää ihmistä seisovat vierekkäin ja hymyilevät kameralle. Kuvituskuva.
Uutinen 4.1.2018

Ilmarinen maksaa eläkettä lähes 500 000 suomalaiselle

Ilmarinen ja Etera yhdistyivät 1.1.2018 muodostaen Suomen suurimman yksityisen alojen työeläkevakuuttajan. Eläkettä Ilmarisesta saa nykyisin 460 000 suomalaista.

Vielä suurempi joukko niistä suomalaisista, joiden eläketurvasta Ilmarinen huolehtii, on edelleen työelämässä työntekijöinä tai yrittäjinä. Heitä on kaikkiaan 675 000. Yhteensä Ilmarinen vastaa siten 1,1 miljoonan suomalaisen eläketurvasta.

– Yhdistyminen ei edellytä Ilmarisen eläkkeensaajilta tai asiakkailta mitään toimenpiteitä. Sillä ei ole myöskään vaikutusta eläkkeisiin. Entisen Eteran eläkkeensaajille eläkkeen maksajana näkyy jatkossa Ilmarinen,sanoo Ilmarisen eläkevakuuttamisesta vastaava varatoimitusjohtaja Sini Kivihuhta.

Eläkeasioista saa tietoa verkkopalvelusta osoitteessa ilmarinen.fi. Siellä voi tarkistaa omat eläketietonsa, hakea eläkettä sekä tehdä laskelmia oman eläkkeensä suuruudesta. Eläkeasioissa palvelee myös Ilmarisen asiakaspalvelu numerossa 010 195 000.

Ajankohtaista

Tiedote 17.6.2024

Tutkimus: Alle kolmannes valmis vaihtamaan asuinpaikkakuntaa eläkkeellä

Kaksi kolmesta eläkeläisestä kokee voivansa hyvin käy ilmi Ilmarisen kyselytutkimuksesta. Kolmanneksella eläkeläisen roolin asettuminen vei aikansa tai on ollut vaikeaa. Sopeutumiseen vaikuttaa, miten eläkeaikansa viettää. Useampi kuin kaksi kolmesta on pohtinut etukäteen, missä ja miten asuu vanhuusvuodet.

Tutkimus: Alle kolmannes valmis vaihtamaan asuinpaikkakuntaa eläkkeellä

Tiedote 14.6.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Työntekijämäärä laski toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,0 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski edelleen joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui
Lisää uutisia ja tiedotteita