Kristiina Halonen

työkykyjohtaja

Blogit 12.11.2024

Tarvitsemme pidempiä, parempia ja enemmän työuria

Pidemmät työurat ovat olleet keskeinen yhteiskunnallinen tavoite jo pitkään. Tällä hetkellä kehitys polkee kuitenkin paikallaan. Suomen väestörakenne on ollut suuressa muutoksessa, kun syntyvät ikäluokat ovat jääneet entistä pienemmiksi ja senioreita on yhä enemmän. Tuoreen väestöennusteen mukaan nykyisen tasoinen nettomaahanmuutto ylläpitäisi kuitenkin väkiluvun kasvua seuraavat 30 vuotta. Kestävään työelämään ja työkykyjohtamiseen panostaminen on silti välttämätöntä, jotta onnistumme työurien pidentämistalkoissa.

Lue artikkeli

Blogit 19.7.2024

Ilmastonmuutoksen vaikutuksia tulisi ymmärtää paremmin työelämässä

Ilmastonmuutos vaikuttaa kielteisesti luontoon, ympäristöön ja ihmisiin ympäri maailmaa jo nyt. Se heijastuu myös työelämään, työn tuottavuuteen ja työkykyyn – Suomessakin.

Lue artikkeli

Blogit 13.5.2024

Yli viisikymppisten syrjintä on työelämän pahinta myrkkyä

Suomessa väestörakenne on suuressa muutoksessa. Syntyvät ikäluokat ovat yhä pienempiä, työikäisten suhteellinen määrä vähenee ja vanhempien ikäryhmien osuus kasvaa. Samaan aikaan kun työuria pitäisi pidentää, suomalaisessa työelämässä ikäsyrjitään edelleen yli 55-vuotiaita. Tarvitsemme laajaa asennemuutosta ja monimuotoisuuden tunnistamista työpaikoilla – myös johtamisen pitää muuttua.

Lue artikkeli

Blogit 13.6.2023

Inhimillisempää työelämää mielenterveyttä tukemaan

Työllä on monia positiivisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin. Työ tuo parhaimmillaan paljon sisältöä elämään ja tukee mielenterveyttä. Monet kuitenkin kokevat tämän päivän työelämän liian kuormittavana, mikä näkyy tilastoissa psyykkisten oireiden ja työkyvyttömyyden lisääntymisenä. Myös työelämäpuheessa korostuvat negatiiviset sävyt.

Lue artikkeli

Blogit 11.5.2023

Miten työ voisi tukea hyvinvointia?

Hyvinvointi ja työelämä kietoutuvat vahvasti toisiinsa. Työllä on monia myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiin ja mielenterveyteen. Työ on keskeinen voimavara ja merkityksellisyyden lähde. Lisäksi työssä ja työelämässä on valtavasti potentiaalia hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lue artikkeli
Kristiina Halonen, muotokuva.

Blogit 16.5.2022

Yksilön työkykyyn panostamisen tulisi olla työllisyystoimien keskiössä

Työllisyystoimissa on työpaikkojen luomisen lisäksi tärkeää panostaa työkykyyn ja työssä jatkamisen edellytyksiin sekä pitkäaikaistyöttömien työllistymiskyvyn parantamiseen. Tätä varten tarvitsemme täsmätoimia.

Lue artikkeli
Kristiina Halonen, muotokuva.

Blogit 10.12.2019

Työllisyys ja tuottavuus ovat vahvasti sidoksissa mielenterveyteen

Maailman terveysjärjestö WHO on määritellyt mielenterveyden hyvinvoinnin tilaksi, jossa ihminen pystyy näkemään omat kykynsä ja selviytymään elämään kuuluvissa haasteissa sekä työskentelemään ja ottamaan osaa yhteisönsä toimintaan.

Lue artikkeli
Kristiina Halonen, muotokuva.

Blogit 30.7.2019

Työhön saa kaivata takaisin – mutta älä törmää arkeen

Viiden lapsen äitinä tunnustan kaipaavani loman loppupuolella jo työkavereitani ja innostavaa työtäni paremman työelämän edistämisen parissa.

Lue artikkeli
Kristiina Halonen, muotokuva.

Blogit 16.5.2019

Lisää työkykyä nukkumalla

Hyvä uni ja riittävä palautuminen ovat hyvinvoinnin kulmakiviä. Niillä on merkittävä vaikutus jaksamiseen ja työkykyyn. Hyvin nukutun yön jälkeen olo on virkeä ja energiaa riittää niin työhön kuin vapaa-ajalle. Vaikka tinkisit kaikesta muusta, älä tingi unesta!

Lue artikkeli
Näytetään 9/10
Näytä lisää