Nyheter 27.8.2024

Ilmarinens omkostnad minskar fortfarande år 2025

Från och med ingången av nästa år minskar omkostnad för Ilmarinens kunder med ca 10 procent. Omkostnaden är en del av ArPL-försäkringsavgiften och till denna del kommer din ArPL-avgift att sjunka.

Omkostnad för 2025 minskas genomsnitt med cirka 10 % jämfört med 2024.

Arbetspensionsförsäkringens pris påverkas förutom av den gemensamma ArPL-avgiften inom branschen även bland annat av de bolagsspecifika avgiftsdelarna. Kostnadseffektiviteten i Ilmarinens verksamhet förbättrades ytterligare och omkostnaderna som användes för den operativa verksamheten har minskat. Detta innebär direkt förmånligare försäkringsavgifter för våra kunder.

Läs om hur ArPL-avgiften bildas

Ilmarinen har sedan 2018 minskat de årliga kostnaderna för skötseln av pensionsförsäkringar med en tredjedel, det vill säga med nästan 50 miljoner euro.

Vad är omkostnad?

Omkostnaden är den del av avgiften som används för att täcka kostnaderna för pensionsbolagets verksamhet. Dess inverkan på arbetspensionsavgiften är tämligen marginell. År 2025 är den högst 0,18 procent av lönesumman för alla Ilmarinens kunder. Omkostnaden har sedan ingången av 2023 fastställts i de enskilda pensionsbolagen.

Läs mer om omkostnaden

Räkna ut en uppskattning av din avgift i webbtjänst

Vi informerar om avgifterna för nästa år under hösten. Den totala avgiftsnivån för 2025 är ännu inte känd. Social- och hälsovårdsministeriet fastställer arbetspensionsavgifter till mitten av november.

Du kan räkna ut en uppskattning av din avgift i vår webbtjänst.

Läs mer:

Ilmarinens placeringsavkastning var 4,9 procent

Läs även

Arbetspensionsavgifter och rabatter

ArPL-avgift för storarbetsgivare

 

Aktuellt nu

Meddelande 26.4.2024

Ilmarinens placeringsavkastning var 3,2 procent och effektiviteten förbättrades ytterligare

Avkastningen på arbetspensionsbolaget Ilmarinens placeringar var i januari–mars 3,2 procent. Bolagets kostnadseffektivitet förbättrades ytterligare då premieinkomsten ökade och de omkostnader som behövs för verkställande av pensionsskyddet minskade. – Vi har fortsatt att framgångsrikt genomföra Ilmarinens strategi och i betydande grad utökat vår lönsamhet under de senaste sex åren, konstaterar Ilmarinens verkställande direktör Jouko Pölönen.

Ilmarinens placeringsavkastning var 3,2 procent och effektiviteten förbättrades ytterligare
Mera nyheter och meddelanden